סוגי לחמים

 

לחם הוא אחד המאפים הפרדוקסליים מפני שהוא גם מאוד טעים ובו זמנית, הוא גם משמין. פרדוקס זה גורם לאנשים לפעמים לעמוד נבוכים מול מדף הלחמים בחנות המרכול. למעשה, קיימים סוגים רבים של לחמים, החל מהלחם הלבן הפשוט ועד ללחם העשוי מחיטה מלאה ומכיל תוספות אורגניות שונות. אולם, חשוב להכיר היטב את מרכיבי הלחמים השונים. לדוגמה : לחם כפרי במקרים מסויימים יכול להטעות, כי ישנם אנשים המוסיפים ללחם קרמל, שהוא תמצית של סוכר חום, ולא תמיד הלחם עצמו עשוי באמת מקמח מלא למרות שצבעו הוא חום.

סוג נוסף של לחם הינו לחם דגנים. לחם זה הוא מסוגי הלחמים הבריאים ביותר אך לעיתים, הוא יכול גם להכיל חיטה לבנה. יתרונו המשמעותי של לחם הדגנים הוא העובדה הקולינרית שהוא עשיר בסיבים תזונתיים. אולם, כפי שצויין יש להקפיד ולבדוק את רשימת חומרי הגלם הבסיסיים של הלחם טרם קנייתו על מנת למנוע אכילה עתידית של יסוד סובין החיטה. בנוסף, הלחם המלא, גם הוא נמנה על הסוגים הטובים, הבריאים והמזינים של הלחם.

הורים

הורים

הורים

באופן כללי, לחמים העשויים מסובין ושיבולת שועל נחשבים הלחמים הבריאים ביותר. כמו כן, לחמים העשויים מקמחים אחרים כגון קמח תירס וקמח אורז מלא הם לחמים בריאים ומומלצים. סוגי לחמים אלו מתאימים, בעיקר, לאנשים שנמנעים מצריכה של גלוטן או חולי צליאק. מצד שני, יש לשים לב ללחמים המכילים חלבון של נבט החיטה כי הם אינם בריאים, היות והם מצמצמים את כמות ייצור האינסולין בגוף האדם. לעומת זאת, לחם כוסמין הוא לחם אשר משפר את התהליכים המטבוליים והוא נחשב כבריא וחיוני לפירוק תקין של תרכובות המזון במערכת העיכול. בנוסף, בפרספקטיבה הרפואית, יש אנשים עם סוגי דם ספציפיים אשר צריכים להשתדל ולהימנע מאכילת לחמים העשויים מחיטה מלאה. לרוב, מומלץ להיפגש עם דיאטנית קלינית מומחית אשר יודעת ליצור משוואה מדוייקת לכל אדם אודות סוגי הלחמים המתאימים לו במקביל למאפיינים הפיזיולוגיים האישיים שלו.

שיעורים פרטיים באפיית לחמים ילמדו אתכם, באופן אישי, לאפות את הלחם האיכותי והבריא ביותר אצלכם בבית. הניחוח הנפלא שיעלה מהתנור במטבח יהיה הכישרון החדש שלכם.